Art by Heart Laura Online! Waarom een website als kunstenares?

Het is eindelijk zover! Mijn eigen website is online: www.artbyheartlaura.com! Samen met mijn vriend heb ik hier hard aan gewerkt en nu kan iedereen het resultaat bewonderen!

Ik zal mijzelf even kort voorstellen; ik ben Laura Stekkinger en ik woon in regio Utrecht. Sinds twee jaar deel ik mijn kunstwerken via sociale media. Dit doe ik in de vorm van video’s en foto’s om mensen kennis te laten maken met mijn werk en vooral.. met KUNST. Ik geloof namelijk dat iedereen creatief kan zijn. Hetzij als kunstenares, architect, automonteur, cameraman of zelfs als secretaresse. Ja, in elk vak kan je namelijk creatief zijn. Zelf heb ik geen opleiding gevolgd om kunstenares te worden, maar ben ik gewoon in mijn vrije tijd begonnen met schilderen en tekenenen. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik er talent voor had en enkele jaren later ben ik het gaan oppakken. Nu schilder en teken ik voor mijzelf, maar ook in opdracht voor anderen.

Ik geloof namelijk dat iedereen creatief kan zijn!

Even terug naar mijn site; ik ben er super blij mee! Aangezien ik eerst al mijn werk alleen online deelde via Facebook en Instagram vind ik dit toch wel echt het ultieme medium om mijn werk mooi te presenteren online. Natuurlijk, sociale media zijn ook prima om je werk op te delen, maar een website maakt alles toch net iets proffesioneler. Ook vind ik het super fijn dat iedereen heel overzichtelijk alles kan bekijken. Daarnaast ben ik makkelijker te vinden online als iemand of een bedrijf kunst wil laten maken door mij.

Dat is denk ik wel de voornaamste reden dat ik een website heb aangemaakt, aangezien kunstenaars soms moeilijk te vinden zijn online. Nu is het wel zo dat bekende kunstenaars tegenwoordig veel bereik kunnen genereren via sociale media, maar hoe zit het met kunstenaars die niet zo handig zijn in het delen van hun werk op Facebook of Youtube? Dan moet je het hebben van bekendheid in de offline wereld. Ook prima! Maar laten we eerlijk zijn… Tegenwoordig is alles online en is het daarom handig als je als kunstenaar goed weet hoe je je online moet profileren. Wil je daarom tips? Stel gerust een vraag!

Love & Kisses,

Art by Heart Laura

 

 

Geef een reactie

*